Georgiana Zacarean

          “Acum 12 ani in urma, copil fiind, paseam timida si plina de speranta intr-o noua casa...aceasta fiind Casa Ray. Ajunsa aici mi-am facut multi prieteni pe care ii consideram fratii si surorile mele, dar aici am intalnit si pe cei ce aveau grija de noi, care au fost primele persoane pe care le-am considerat cu adevarat mama si tata.

         “Casa Ray” m-a format ca om si aici am invatat cum sa ma comport in societate, sa fac diferenta dintre bine si rau si ce e cel mai important sa-mi respect aproapele.

          Intr-un final am parasit caminul si mi-am intemeiat o frumoasa familie, de care sunt mandra. Uitandu-ma inapoi la ce copil inocent eram, imi dau seama ca acel loc a fost printre cele mai frumoase "case" educative si elegante.”

                                                                        Georgiana Zacarean (Ciorhan)

Mihail Pastravanu

           “In primul rand, regret ca am plecat de la Casa Ray, pentru ca perioada de viata petrecuta acolo a fost ca in povesti. Nu imi aduc aminte in alta parte sa fi avut o copilarie mai frumoasa ca la Casa Ray. Pe langa asta, am aflat si despre Dumnezeul meu.....ce a facut El pentru mine, si cat ma iubeste. Cuvintele acestea le spun din inima!”

                                                            Mihail Pastravanu

Radu Sandu

          “Acum am 21 de ani si momentan locuiesc in Anglia, dar imi aduc aminte ca era o zi frumoasa din vara anului 2001, cand impreuna cu fratele meu mai mic, Petru Sandu, am intrat pe portile Casei Ray. Nu stiam ce ne va astepta, dar inca din prima zi am simtit o primire calduroasa. Aveam doar 7 ani, dar traisem atat de multe intamplari inainte, incat simteam ca sunt matur si ca nu mai sunt copil. Dar aici am invatat sa dau curs copilariei si am invatat ce inseamna joaca, munca, scoala dar ce e cel mai important am invatat sa fiu om cinstit, sa iubesc pe cei care au nevoie de iubire, sa ajut pe cei ce au nevoie de ajutor...si nu in ultimul rand aici L-am cunoscut pe Tatal orfanilor, Cel care nu uita de mine oriunde as fi. Nici de tine!

          Ca in orice familie, am avut greutati, suparari, dar mereu au aparut persoane carora le pasa de mine si ma iubeau. In incheiere doresc sa multumesc tuturor celor care au contribuit la cresterea mea, atat celor pe care ii cunosc cat si celor pe care nu ii cunosc. Am un citat care mereu ma face sa-mi aduc aminte cu drag de copilaria petrecuta la Casa Ray: "Nu e nimic mai interesant decât să te întorci într-un loc care a rămas neschimbat, ca să îti dai seama cât de mult te-ai schimbat tu."

Cristi Ursache

           “Ceea ce pot sa spun este faptul ca daca nu as fi fost la Casa Ray, nu L-as fi cunoscut pe Isus si acum mai mult ca sigur as fi fost pierdut! ”

                                                            Cristi Ursache

Diana Ciorhan

          “Deși părinții mei m-au abandonat si m-au lăsat orfana, Dumnezeu a avut grija sa îmi mai dăruiască inca o șansa si o noua familie: "Tata Mihai si Mama Tatiana. "

          Cu toate ca ei nu au avut nici o obligație sa crească copii altora, au facut-o, si nu numai cu doi,trei ci cu multi alții. Ne-au oferit un viitor! Eu una acum am famile, am ajuns la casa mea si am putut să-mi realizez propria familie cu cele învățate de la Casa Ray! Casa Ray a fost casa mea si va fi casa mea!

          Imi aduc aminte ca am fost neascultătore uneori si credeam ca viața e roz si spusele mamei si a tatei erau in vânt pentru mine, insa acum eu aplic invataturile lor  in viața de zi cu zi. Dacă nu învățam acolo tot ce trebuie sa știe o femeie in gospodarie si cum să-mi croiesc singura drumul in viața , poate azi nu realizam nimic si cine știe pe unde as fi fost, dar cu ajutorul persoanelor dragi de la Casa Ray am reușit sa îmi cladesc un viitor!

Mihai Slavu

         “Imi pare bine ca am crescut la Casa Ray! Ma bucur ca acolo am fost educat si ca am putut deveni un OM in viata.”

                                                            Mihai Slavu